SPRINKLER

Van kantoorruimte tot productiehal en van opslagruimte tot parkeergarage; voor iedere situatie biedt Cegelec de optimale oplossing. Sprinkler systemen worden gebruikt als een betrouwbare automatische brandbestrijdingstool. In alle gevallen is het systeem gericht op het minimaliseren van brand- en waterschade.

Een sprinklerbeveiliging die aangepast is aan de brandbelasting is ook het meest doeltreffende hulpmiddel van de brandweer voor een vlotte en ongecompliceerde interventie. Sprinklersystemen detecteren vuur en ontladen water enkel waar het nodig is.

De efficiëntie van de sprinklerbeveiliging blijkt uit de statistieken die aantonen dat 75% van de branden in bedwang worden gehouden door minder dan 5 sprinklers en 95% van de branden door minder dan 25 sprinklers. De resterende 5% is omwille van de hogere brandbelasting die meer sprinklers doet functioneren of omwille van het inwerkingtreden van een deluge systeem.

Omdat iedere situatie specifieke noden, mogelijkheden en beperkingen kent, biedt Cegelec telkens een aangepast advies en ontwerp op maat.

 

Natte sprinklerinstallaties

Natte sprinklersystemen zijn veruit de meest gebruikte sprinklersystemen. Dit wil zeggen dat het leidingsstelsel tot aan de sprinklers is gevuld met water. Wanneer er brand gedetecteerd wordt, gaat de dichtstbijzijnde sprinkler direct sproeien.

Natte sprinklerinstallaties worden vaak gebruikt in kantoren, hotels, winkelcentra, opslaggebouwen,… Natte installaties die in de buitenlucht staan, moeten vorstvrij blijven. Dit kan door de leidingen te isoleren.

ONTDEK MEER

Veiligheid en preventie op het werk

De bewustmaking van ieder personeelslid is een eerste vereiste om ongevallen te voorkomen. Cegelec streeft naar een veilige werkomgeving.

Onze waarden

Bij VINCI Energies zitten de menselijke waarden van solidariteit, vertrouwen, autonomie, verantwoordelijkheid en ondernemerschap in de genen.