BRANDDETECTIE

Cegelec Fire Solutions biedt een one-stop oplossing in brandbeveiliging voor zowel kleine als grote projecten. Onze expertise gaat van kleine standaard oplossingen tot de meest complexe. Als Bosec en FISQ gecertifieerd bedrijf staan wij u bij van studiefase tot oplevering en bieden een kwaliteitsvolle dienstverlening achteraf.

Conventioneel

Voor kleine installatie is een conventioneel systeem de meest voor de hand liggende oplossing. Wij bieden verschillende gekeurde systemen aan volgens de benodigde configuratie. Zo kunnen we systemen leveren tot 36 zones.

Analoog

Een analoog adresseerbare brandcentrale is intussen de norm binnen de branddetectie. Een precieze en voortijdige plaatsaanduiding is levensnoodzakelijk en draagt bij tot het beperken van de materiële schade. Cegelec Fire Solutions biedt verschillende gekeurde systemen (open protocol) aan zodat we voor elke situatie een gepast voorstel kunnen uitwerken. Dit gaat van kleine niet uitbreidbare centrales tot modulaire systemen die in netwerk met elkaar kunnen worden gekoppeld via koper of glasvezel.

Bluscentrales

Voor het sturen van een blussysteem is een blusmodule die voldoet aan EN12094 noodzakelijk. Cegelec Fire Solutions biedt verschillende oplossingen waarbij de blusmodule en detectiemodule geïntegreerd zijn in een centrale en dit van 1 tot 24 bluszones.

Luchtanalyse

Wanneer een hoog gevoelige detectie en snelle detectie gewenst is stellen we een luchtanalyse detectie voor waarbij een laser gebruikt wordt om de rookdeeltjes te detecteren in het aangezogen luchtstaal.

Cegelec Fire Solutions biedt verschillende gekeurde systemen aan met 1 tot 4 aanzuigleidingen, adresseerbaar of in Atex uitvoering volgens het toepassingsgebied.

Toepassingsgebied: serverruimten, clean rooms, magazijnen, koelruimten, afvalverwerking, enz.

Vlamdetectie

In bepaalde toepassingen is een standaard detectie niet toereikend en kan een vlamdetectie een oplossing zijn. Ons gamma omhelst zowel IR en UV detectoren of een combinatie van beide.

Toepassingsgebied: opslag gevaarlijke goederen, Oil & Gas sites, offshore, enz.

Lineaire detectie

Waar de toegang moeilijk is of in vuile omstandigheden is een lineaire hitte detectie de oplossing. Een hitte detectiekabel wordt geplaatst volgend de norm waardoor bij een bepaalde temperatuur of bij een wijziging van de temperatuur binnen een opgegeven tijdspanne een alarm doorgeeft. Onderhoud om dergelijke systemen kunnen tot een minimum worden herleid. Onze systemen voldoen aan de EN54-28.

Toepassingsgebied: verlaagde plafonds, parkings, kabelgoten, rimseal detectie, opslagtanks, enz.                                                                                                         

Video en thermische detectie

De laatste jaren is de video rookdetectie en thermische detectie met behulp van camera sterk geëvalueerd.  Cegelec Fire Solutions kan verschillende systemen aanbieden en integreren in het branddetectiesysteem volgens de behoeften.

Toepassingsgebied: Opslag, afvalverwerking, broeidetectie, grote ruimten, …enz.

Draadloze detectie

Wanneer een klassiek systeem met bekabeling niet mogelijk of aangewezen is, plaatsen we een draadloos detectiesysteem.

De detectoren, drukknoppen en sirenes werken met batterijen met een levensduur van minimaal 5 jaar.  Een draadloos systeem kan een onderdeel zijn van een bekabeld systeem.

Toepassingsgebied: Musea, historische gebouwen, enz.

Gasdetectie

Ruimten waar gassen of dampen kunnen oplopen tot gevaarlijke concentratie vragen om een gasdetectiesysteem. Bij detectie kunnen de nodige maatregelingen worden getroffen zoals het evacueren van het risico, het toesturen van de gastoevoer of het stoppen van processen.

Onze oplossingen bieden sensoren voor elk type gas.

Toepassingsgebied: gasverwarmingsinstallaties, parkings, opslag chemische stoffen, enz.

Voice evacuatie

Evacuatie via een gesproken boodschap heeft een veel grotere effectiviteit dan een evacuatiesignaal.

Via luidsprekers kunnen duidelijk verstaanbare instructies worden meegedeeld om een vloeiende evacuatie te garanderen van de aanwezige personen. Dit kan automatisch via de branddetectie waarbij vooropgenomen boodschappen worden weergegeven maar ook bestaat de mogelijkheid om via de microfoon boodschappen of instructies door te geven.  Afhankelijk van de configuratie kan evacuatieboodschap worden weergegeven in het gehele gebouw of enkel binnen een zone.

De voorgestelde systemen beantwoorden aan de EN54-16 en 54-4.

Toepassingsgebied: ruimten waar veel personen aanwezig zijn, openbare gebouwen, shoppingcenters,enz.

 

 

ONTDEK MEER

Veiligheid en preventie op het werk: ons streven naar een ongeval vrije werkomgeving

De bewustmaking van ieder personeelslid is een eerste vereiste om ongevallen te voorkomen. Cegelec streeft naar een veilige werkomgeving.

Referenties

Ontdek onze verwezenlijkingen

Cegelec

Cegelec, een merk van VINCI Energies, is gespecialiseerd in advies, ontwerp, engineering, installatie en onderhoud voor tertiaire- en industriële gebouwen en infrastructuurprojecten.