HOGE DRUK WATERMIST

Bij hogedruk watermist blussystemen wordt met behulp van een hogedruk-pompinstallatie (zo’n 100 bar) water door dunne leidingen naar speciale sproeikoppen gestuwd. Via deze fijne nozzles wordt het water in minieme druppeltjes in de ruimte verstoven. Met z’n allen vormen de microdruppels een soort blusdeken dat in één keer een groot oppervlak bestrijkt.

Watermist is vooral effectief in kleinere, besloten en beperkt geventileerde ruimten. Zo kan er namelijk een grote concentratie watermist worden opgebouwd. Een mogelijk ander effect is dat watermist een deel van de warmtestraling kan reduceren of tegenhouden.  Het waterverbruik van een watermistsysteem is ook aanzienlijk kleiner dan dat van conventionele sprinklers. Een groot waterreservoir kan hierdoor achterwege blijven.

Het systeem wordt gevoed door een pompgroep of een systeem van flessen met N2 gas. De sturing kan automatisch of manueel zijn.

Het systeem wordt geplaatst volgens het ontwerp van de Europese norm EN 14972.

ONTDEK MEER

VINCI Energies

Op zowat ieder moment in je leven, geniet je van de bijdrage van VINCI Energies. Wij dragen bij aan deze wereld in verandering door infrastructuur, gebouwen en industriële sites te verbinden met informatie en energiesystemen om zo je dagelijks leven te verbeteren.

Onze waarden

Bij VINCI Energies zitten de menselijke waarden van solidariteit, vertrouwen, autonomie, verantwoordelijkheid en ondernemerschap in de genen.

Innovatie

In een wereld die constant verandert, is het nodig om op nieuwe technologieën te anticiperen.