DELUGE

Een deluge systeem leent zich bij uitstek voor gebouwen waarin de kans op branddoorslag en -overslag relatief groot is, bijvoorbeeld gebouwen voor opslag van explosieven en brandbare vloeistoffen, tanks en installaties. Het doel van het systeem is om in korte tijd het gehele gebied nat te maken, om zo branduitbreiding tegen te gaan.

Deluge systemen zijn systemen waarbij alle sprinklers/spuitmonden geopend zijn. Zodra de detectie een signaal afgeeft, gaat de deluge-klep open en wordt er water vrijgegeven in het systeem en door alle mondstukken in de brandhaard afgevoerd.

Het essentiële verschil tussen een gewone sprinklerinstallatie en een deluge systeem situeert zich bij de sproeikoppen. Deze zijn altijd open en het systeem kan zowel manueel als automatisch geactiveerd worden en dit laatste d.m.v. een detectie-installatie, dewelke parallel geplaatst is aan de sproei-installatie.

ONTDEK MEER

VINCI Energies

Op zowat ieder moment in je leven, geniet je van de bijdrage van VINCI Energies. Wij dragen bij aan deze wereld in verandering door infrastructuur, gebouwen en industriële sites te verbinden met informatie en energiesystemen om zo je dagelijks leven te verbeteren.

Onze waarden

Bij VINCI Energies zitten de menselijke waarden van solidariteit, vertrouwen, autonomie, verantwoordelijkheid en ondernemerschap in de genen.

Referenties

Ontdek onze verwezenlijkingen