Enkele referenties

Tot onze tevreden klanten behoren grote bedrijven, gerenommeerde instellingen en wereldberoemde merken. Hieronder vindt u een selectie van bedrijven waarmee wij de afgelopen jaren hebben samengewerkt.

Bedrijven van elke omvang kiezen voor Cegelec om hun infrastructuur te verzorgen.

Smart City | Proxibus

Waterloo’s Proxibus gebruikers kunnen profiteren van een handige nieuwe functie. Sinds september 2020 is het mogelijk om de twee gratis stadsbussen te geolokaliseren via hun mobiele telefoon. Hierdoor kunnen pendelaars hun reizen binnen de regio beter plannen en aanpassen. Dit systeem is niet alleen handig voor de passagiers, maar heeft ook voordelen voor de chauffeurs en de exploitant. De gemeente Waterloo heeft de implementatie van deze volledige sleutel-op-de-deur oplossing toevertrouwd aan Cegelec.

   

 

Mobiliteit | Hyperion

Infrabel vertrouwde Cegelec de implementatie toe van een systeem voor de optimale controle van topografische opmetingen van spoorwegen. Het Hyperion-project optimaliseert hierbij de veiligheid van treinen. Om het spoorwegnet en het treinverkeer veiliger te maken, heeft Europa het ETCS (European Train Control System) ingevoerd. België was één van de eerste landen die deze norm toepasten voor seingeving en snelheidsregeling van treinen.

   

 

Ruimtevaart | PF50 – ArianeGroup

Vernieuwing van een bedieningspaneel van een testbank voor raketmotoren voor Ariane-raketten. Vervanging door een digitale synoptische toepassing met aanraakgevoelige HMI (Human Machine Interface), ontwikkeld met veiligheidstools (SIL):

  • Extra veiligheid door een aanraakgevoelige ontgrendelingsknop
  • Flexibele oplossing: eenvoudig te wijzigen lay-out en configuratie

   

 

Signalisatie | Centre PEREX

De federale wegpolitie en haar partners controleren en beheren het verkeer op de belangrijkste wegen in Wallonië vanuit het PEREX-centrum in Namen. Dit platform centraliseert de beelden van alle camera’s, beantwoordt noodoproepen en verstrekt verkeersinformatie aan verschillende kanalen.

  • Overgang van een multisysteem (variabel informatiebord, tellen van voertuigen, identificatie van werken, …) tot een gecentraliseerd verkeersmanagementtool  met een uniforme communicatie-interface

   

 

Openbare veiligheid | Videobewakingssysteem voor de politie van Brussel-Noord

Om de veiligheid in het noorden van Brussel te versterken, heeft Cegelec een gloednieuw videobewakingssysteem opgezet: 27 km glasvezel optimaliseren de datatransmissie binnen het Brusselse politiekorps. Dankzij de 133 geïnstalleerde camera’s leidt de analyse van data en beelden tot een veiligere stad voor zowel de burgers als bedrijven.

  

 

Mobiliteit | Bootlift Strépy-Thieu

Cegelec was eind 2000 betrokken bij de bouw van de constructie en staat nog steeds in voor het technisch onderhoud (elektromechanica, automatisering, elektriciteit, hydraulica). Sinds 2002 onderhouden wij een langdurige relatie met onze klant en een echt partnerschap. De ingenieurs van Cegelec hebben een vooruitziende blik om de prestaties en de betrouwbaarheid van de installatie te optimaliseren.

  

 

Smart technologie | Energiebeheer

Cegelec EMS is een modulair platform voor energiebeheertoepassingen. Het is ontwikkeld rond de behoeften aan bewaking, regeling en integratie van energieopslag met hernieuwbare energiebronnen en aanvullende apparaten en diensten, zoals oplaadstations voor elektrische voertuigen, warmtepompen, elektrolysers, elektriciteitstarieven op basis van gebruikstijd, enz.

   

 

Mobiliteit | Nieuwe tramremise in Brussel

Gezien het grote aantal voertuigen – 75 trams van 32 of 43 meter lang – dat kan circuleren en het grote aantal mogelijke bewegingen, is de remise uitgerust met een geautomatiseerd beheers- en controlesysteem voor de bewegingen, dat bedoeld is om de circulatie van de trams te optimaliseren. Dit systeem wordt geïmplementeerd door Cegelec in samenwerking met Mobility, een onderneming van VINCI Energies.

   

 

Signalisatie en openbaar vervoer | Spoorwegsignalisatie Infrabel/Tuc Rail

Verbetering van de veiligheid van de spoorweginfrastructuur: De oude installaties van de lijnen Brussel Noord-Zuid, La Louvière en Namen-Ciney voldeden niet langer aan de veiligheidsnormen en moesten worden gerenoveerd. De upgrade sloeg ook op de installatie van schakelkasten.

  

 

Smart technologie | Bagage-afhandelingssysteem op de luchthaven van Luxemburg

De bagage wordt automatisch gesorteerd in speciale doelstraten die aan individuele vluchten zijn toegewezen. De bagagesorteerhal heeft 26 doelrijbanen. Cegelec is verantwoordelijk voor de implementatie en levering van alle mechanische, elektrische en besturingscomponenten (hardware en software) die nodig zijn voor de werking van dit bagage-afhandelingssysteem.

   

 

Mobiliteit | Snelwegverbinding Luik tussen E40 en E25

Om de verkeersopstoppingen in de Luikse regio op te lossen, werd op het einde van de 20e eeuw een belangrijke autosnelwegverbinding tussen de E40 en de E25 aangelegd. Het bekendste onderdeel van het project is de Cointe-tunnel, die werd aangelegd om het verkeer in het stadscentrum te vermijden. Jaarlijks maken meer dan 25 miljoen voertuigen gebruik van deze verbinding of 73.400 voertuigen per dag. Cegelec werkte mee aan de engineering, de installatie en de indienststelling van de elektromechanische oplossingen en staat sinds de ingebruikneming SPW bij voor het elektromechanisch onderhoud van deze autosnelwegverbinding.

   

 

Openbare veiligheid | Reserve-printplaten kerncentrales

Cegelec is verantwoordelijk voor de levering, de reparatie en het onderhoud van de elektronische uitrusting van de controlesystemen in de kerncentrales van Tihange en Doel. Wij leveren niet alleen reserve-printplaten maar onze hooggekwalificeerde technici repararen defecte printplaten on-site in een elektronica-laboratorium.