Onze expertise tot uw dienst

Het nauwkeurig bepalen van de te bereiken doelstellingen en de meest geschikte middelen is niet altijd gemakkelijk zonder het deskundige oog van een professional. Daarom streven wij ernaar om de behoeften en verwachtingen van onze klanten te identificeren om hen de beste oplossingen te bieden die ze kunnen implementeren. Wij werken nauw samen met onze klanten, in een coherente en altijd aandachtige relatie, om hen professionele diensten aan te bieden.

Ruimtevaart
Cegelec ontwikkelt, integreert en onderhoudt specifieke controlesystemen die worden gebruikt voor motor- en controletests op Ariane-raketten. Wij zijn ook betrokken bij het onderhoud ter plaatse en de 24/7-ondersteuning voor beelden die worden ontvangen van de Helios 2-satelliet voor het Belgische leger. Wij produceren ook specifieke apparatuur voor het testen van geïntegreerde elementen in satellieten.

Daarnaast bieden wij ook logistieke oplossingen aan voor luchthavens, met name voor bagageafhandelingssystemen.

Mobiliteit
Veiliger, schoner en innovatiever – de vervoersoplossingen van morgen worden vandaag ontwikkeld. Van tramlijnen tot elektrische wagens over de veiligheid en optimalisatie van wegen en waterwegen, Cegelec ondersteunt actief alle dagelijkse mobiliteitsbehoeften.

Stedelijke bewegwijzering en vervoer
Cegelec is een pionier op het gebied van stedelijke signalisatie en biedt operatoren de middelen om een veilige en vlotte doorstroming van passagiers te garanderen. Wanneer u door een tunnel of op een snelweg rijdt, kunt u zich dan voorstellen hoeveel maatregelen er zijn genomen om uw veiligheid te vergroten?

Schakelborden voor spoorweginfrastructuur, stedelijke bewakingssystemen, elektromechanische installaties voor de bediening van bruggen maar ook sluizen of automatische detectiesystemen voor incidenten in tunnels… wij zijn er om ze allemaal intelligenter te maken (variabele signalisatie, automatische detectie van incidenten).

Smart City
De stad van morgen zal ultra-verbonden, ecologisch én intelligent zijn… Deze vorderingen zijn niet zo ver weg en vinden nu al plaats.

Smart city-projecten zijn uitdagingen van transformatie op formaat. Tot op heden is er geen enkel operationeel model naar voor gekomen. Cegelec volgt de uitdagingen en kansen die verstedelijking met zich meebrengt op de voet, om de stad en haar omgeving te heroverwegen in overeenstemming met de keuzes van gemeenschappen en de behoeften van hun burgers. Als onderdeel van onze slimme oplossingen combineren wij diensten, concepten en methoden die het mogelijk maken om steden in de toekomst tevreden te stellen. Wij hebben jarenlange ervaring met de inrichting van openbare ruimtes.

Parkeerbeheer
Een breed aanbod, dat geëvolueerd is sinds het ontstaan van de Smart City (toegangssysteem, inschuifbare of automatische paaltjes, parkeergeleiding, controle op de bezettingsgraad en het tellen van de voertuigen op parkings).

Beveiliging
Cegelec zet zich in voor de veiligheid van steden en hun burgers. Wij bieden oplossingen aan voor specifieke en uiteenlopende eisen, zoals videobewaking, inbraakdetectie en toegangscontrole. Dankzij innovatieve digitale oplossingen en intelligente systeemconcepten voor videoanalyse kan de functionaliteit van het systeem worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.

Laadstations
Om bedrijven en particulieren in staat te stellen elektrische voertuigen te gebruiken, zet Cegelec oplaadinfrastructuren op, in samenwerking met de fabrikanten van oplaadstations. Daartoe volstaat het niet om slechts een oplaadstation op een stoep te installeren, maar is het ook nodig om apparatuur voor  elektriciteitsvoorziening en intelligente systemen voor energiebeheer te integreren. Het aansluiten van een paal op het elektriciteitsnet betekent het beheersen van de distributie van elektrische energie, het beheren van  automatische systemen en toegangscodes, enz. Om de communicatie tussen het voertuig, de terminal en het netwerk te verzekeren, is ook een mobiel of vast netwerk nodig.