Infrastructuurprojecten

Belgium

Nieuwe tramstelplaats in Brussel

Voor haar nieuwe tramstelplaats in het zuiden van Brussel heeft de MIVB (Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel) een beroep gedaan op Mobility en Cegelec Infra Technics, twee ondernemingen van VINCI Energies.

Mobility realiseert niet alleen een beveiligde controle- en sturingsinstallatie voor de spoorsignalisatie, maar voert ook het onderzoek uit naar de bedrijfszekerheid van de stelplaats Marconi. Het depot biedt plaats aan 75 trams (32 en 43 meter lang) in het stallingsgedeelte en 10 trams in de onderhoudshal. Mobility werkt ook een realtime computersimulator uit die het volledige systeem moet valideren.

Wegens het grote aantal tramstellen en het enorme aantal mogelijke manoeuvres krijgt de stelplaats daarnaast nog een computersysteem dat die manoeuvres beheert en superviseert om de circulatie van de tramstellen te optimaliseren. Dat systeem wordt door Cegelec Infra Technics gerealiseerd.

De stelplaats die via twee in- en uitgangen op het netwerk aangesloten is en twee afzonderlijke lijnen bedient, wordt eind 2018 in gebruik genomen.