03 september 2020

Sterke groei doet Cegelec Fire Solutions verhuizen naar grotere locatie

Cegelec Fire Solutions verhuisde op 1 september naar een gloednieuwe locatie in Denderhoutem. Door een verdriedubbeling van het personeel was de huidige locatie te klein geworden. De nieuwe, ruimere gebouwen werden ingericht door de collega’s van VINCI Facilities met aandacht voor duurzaam ondernemen. De locatie biedt bovendien de nodige groeimogelijkheden voor de toekomst.

In 2012 vestigde Cegelec Fire Solutions zich in de Industrielaan in Erembodegem. Het team van de brandbeveiligingsexpert telde toen nog 20 mensen. In de afgelopen acht jaar maakte het bedrijf een sterke groei door en zag het dit cijfer bijna verdriedubbelen tot 57 medewerkers. Bij het uitkijken naar een nieuwe locatie viel het oog op het nabijgelegen bedrijventerrein aan de Atomveldstraat in Denderhoutem, slechts op vijf kilometer van het huidige kantoor in Erembodegem. Op 1 september verhuisde het bijna 60-koppige team naar de nieuwe vestiging met de nodige ruimte voor een verdere groei in de toekomst.

Samenwerken met collega’s 

Voor de nieuwe vestiging werd samengewerkt met de collega’s van VINCI Facilities, het merk van VINCI Energies dat zich richt op Facility Management en technisch onderhoud van gebouwen. Zij stonden in voor het ontwerp waarbij de focus lag op het creëren van ruime en lichtrijke kantoren. Bovendien kreeg ook het duurzame aspect de nodige aandacht. Bewijs hiervan is de aanwezigheid van laadpalen voor elektrische voertuigen, extra akoestische en thermische isolatie aan de binnenzijde van het plafond, LED-verlichting en aanwezigheidsdetectie om energie te besparen.

Managing Director van Cegelec Fire Solutions, Patrick Merckx is alvast enthousiast: “Het is een plezier om in de nieuwe kantoren te werken. Door onze sterke groei van de afgelopen jaren was de locatie in Erembodegem helaas te klein geworden. Slechts 5 kilometer verder vonden we de perfecte locatie voor kantoren die ruimschoots voldoen aan onze noden en daarenboven nog ruimte laten voor toekomstige groei. Onze werknemers zijn eveneens tevreden, want de nieuwe locatie ligt in een groene omgeving en op vlak van woon-werkafstand verandert er weinig. Dankzij de uitstekende samenwerking met VINCI Facilities, mag het resultaat zeker gezien worden.” 

Specifieke noden 

Er werd bewust gekozen om VINCI Facilities in te schakelen voor het ontwerp van dit project. Marnix Dejonghe, Business Unit Manager bij VINCI Facilities licht toe: “Gezien we beide onderdeel zijn van VINCI Energies Belgium, kennen we de wensen en noden van onze collega’s bij Cegelec Fire Solutions door en door. Hierdoor kunnen ze rekenen op een nieuwe locatie die niet enkel voldoet aan alle technische en duurzaamheidsvereisten, maar ook een uitermate aangename werkplek is geworden. Het gebouw bestaat uit erg spatieuze ruimtes met een maximale lichtinval. De ruime kantoren laten het bovendien toe om alle huidige afstandsmaatregelen eenvoudig te respecteren.”

Sterke groei 

De sterke groei bij Cegelec Fire Solutions is onder meer te danken aan de focus op innovatie en langetermijndenken. Zo staat het als partner industriële spelers bij met advies op maat wat brandbeveiliging betreft. Het paradepaardje is het digitaal platform S.M.A.R.T. (Sprinkler Management and Remote Tracking), een duurzaam monitoringplatform dat snel en overzichtelijk statusupdates van sprinklerinstallaties communiceert. Daarnaast bouwt het merk van VINCI Energies, brandbeveiligingssystemen in diverse schalen en toepassingsgebieden en heeft het de nodige expertise in huis wat betreft branddetectie en blusgassen.

Nieuws